•   De Bron voor Offshore Jobs


Offshore Banen & Posities

Rig Welder

In deze functie zit je vaak permanent gestationeerd op het Rig. Als lasser voert men reparaties uit en zorgt hij voor de bouw van nieuwe metaalbewerking. Bij grote projecten kan het voorkomen dat er hele teams ingehuurd worden, dan gaat de lasser van Rig naar Rig afhankelijk van de projecten. De baan als lasser valt onder Entry Level banen. Ook zonder specifieke vooropleiding (afgezien van een lasopleiding) kan men te werk gesteld worden op een Rig. Het salaris voor de Rig Welder zit rond de US $ 62.000 / EUR € 45.500 afhankelijk van zijn ervaring.

Offshore Installation Manager (OIM)

Deze autoritaire individu dient officieel geregistreerd te zijn als OIM bij het "Offshore Safety Division". Hij is verantwoordelijk voor de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle personeel aan boord van het Olie Boorplatform. De functie is niet te verkrijgen als Entry Level, en zelfs niet vanuit promotie. Er dient een speciale training gevolgt te worden inclusief officiele registratie als OIM voordat hij zijn functie uit mag oefenen. Het salaris van een Offshore Installation Manager ligt tussen de US $ 75.000 en US $ 100.000 per jaar (respectievelijk EUR € 54.900 tot EUR € 73.250).

HSE Officer (Health, Safety & Environmental)

Als HSE Officer ondersteun, adviseer en informeer je alle personeelsleden op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid. Je initieert en analyseert specifieke aandachtspunten, en je ondersteunt bij de implementatie en optimalisatie van o.a. VCA certificering. Je volgt de ontwikkelingen m.b.t. de veiligheids-regelgevingen en toetst deze aan het huidige omstandigheden aan boord van het Rig. Daarnaast ondersteun je ook bij het analyseren van incidenten en/of ongevallen en onderzoek je mogelijkheden om deze in de toekomst te voorkomen. Het inkomen van de HSE Officer varieert vanaf EUR € 52.000 en hoger per jaar.

Storekeeper / Warehouseman

In deze functie is men verantwoordelijk voor het onderhoud van het magazijn aan boord van een olie platform. De Storekeeper besteld / houd de voorraden bij en verwerkt nieuwe voorraden. Het is van belang om met een computer om te kunnen gaan, zodat voorraden en orderformulieren bijgehouden kunnen worden. Ondanks dat het van Rig tot Rig kan verschillen, is dit veelal een Entry Level positie, maar wel met ruimte om in deze functie verder door te groeien. Als Storekeeper / Warehouseman start men meestal als "Materials Handler" waarbij men kan doorgroeien tot Senior Storekeeper. Let wel, deze functie wordt nog wel eens uitgevoerd door vrouwen (die in ruime minderheid zijn op een Rig). Daarnaast dient deze arbeider 24 uur per dag standby te zijn voor het aannemen van inkomende goederen en/of uitgifte van materialen. Gemiddeld salaris in deze functie als Storekeeper / Warehouseman ligt op US $ 59.000 / EUR € 43.300 per jaar.

Pipefitter

In deze functie assembleer, maak, repareer en onderhoud de Pipefitter pijpleidingen en systemen. Voor deze baan dient men goed geschoold te zijn, dit kan via ervaring op basis van stages en/of scholing. De Journeyman Pipefitter krijgen veelal te maken met industriele pijpleidingen en verhittings/verkoelings systemen. Hij installeert of repareert leidingen of buizensystemen die vloeistoffen, gas en soms vaste stoffen bevatten. Het werk bestaat uit het selecteren en voorbereiden van pijpleidingen of slangen, het verbinden van verschillende middelen op diverse locaties. Daarnaast repareert en/of voorkomt de Pipefitter lekkages. Afhankelijk van zijn ervaring verdient een Pipefitter een basissalaris van om en nabij de US $ 54.000 / EUR € 39.500 per jaar. Als Senior Pipefitter kan dit salaris zo'n US $ 15.000 / EUR € 11.000 hoger liggen.

Overige Functies

Er zijn tal van functies op een Rig, van Entry Level tot Management. In vele gevallen kan men vanuit een Entry Level positie doorgroeien tot een veel hogere rang op het platform. Regel is wel dat ook de Entry Level arbeider voldoet aan de keuringen, Offshore Veiligheidstrainingen, eventuele vooropleiding en/of certificering. Voor de harde werkers en de doorzetters ligt een uitdagende baan voor het grijpen, en dit wordt veelal beloond met een zeer goed salaris.

Wil je als Entry Level beginnen, dan heeft het zijn voordeel als je iemand kent die reeds op een booreiland werkt. Zo'n introductie zorgt er vaak voor dat je sneller aangenomen wordt, mits je bereid ben jezelf te bewijzen en er voor te zorgen dat je voldoet aan de strenge veiligheidseisen en certificering. Zorg voor een goede CV die er uit springt, en je hebt de helft al gewonnen.

[-] Terug naar de vorige pagina Offshore Functie Omschrijvingen

Crew per HelicopterOffshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!